zwarte header

Menu:

Bedden

Zwart bed

Zwarte bedden zijn er in allerlei soorten van ledikant tot boxspring.

Kasten

Zwarte kast

Met zwarte meubels accentueert u de slaapkamer mooi.

Vloer

Zwarte vloerbedekking

Met een mooi vloerkleed heeft u zo een zwarte vloer.

Dekbedovertrek

Zwart dekbedovertrek

Met een zwart dekbed overtrek is uw bed zo helemaal zwart.

Raamdecoratie

Zwarte vouwgordijnen

Zwarte gordijnen zijn bepalende accenten in een zwarte kamer.

Zwart behang

Zwart behangU kunt de muur of muren van de slaapkamer behangen met zwart behang. Hiermee creëert u een echte een blikvanger in de slaapkamer. Er is veel mooi behang te koop. U vindt inspiratie in bijvoorbeeld een woonwinkel of interieurtijdschrift. Het meeste behang bestaat uit een zwarte kleur, met daarin een patroon. Denk hierbij aan bloemen, strepen of ruitjes. Met het juiste behang maakt u al snel een fijne sfeer in uw slaapkamer.

Soorten behang

Zwart behangTegenwoordig heeft u de keuze uit vier soorten behang: papierbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasweefselbehang. De laatste drie zijn erg stevig en in sommige gevallen zelf overschilderbaar, bijvoorbeeld met zwart. Voor een oneffen muur kiest u het beste voor een behang met reliëf (grove structuur). Een muur behangen met zwart behang is niet moeilijk. U moet wel rekening houden met eventuele patronen en dessins in het zwarte behang.

Muur verven

Zwarte muurVoordat u begint met verven, is het belangrijk dat de muur egaal en schoon is. Voor een mooi resultaat plakt u plinten en kozijnen af met schilderstape. Verf vervolgens met een blokwitter langs de afgeplakte randen. Voor de rest gebruikt u een blokkwast of een verfroller. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Bij daglicht ziet u het beste welke plekken nog moeten. Verwijder de tape meteen na het schilderen en neem randen en kozijnen af met een vochtige doek.

Zwart behang kopen

Zwart behangZwart behang koopt u in een doe-het-zelfwinkel, zoals Praxis of Karwei. De website van deze winkels hebben vaak een stijlkiezer, waarmee u van tevoren al inspiratie kunt opdoen. Ook in online winkels is de keuze voor zwart behang zeer uitgebreid. Deze winkels verkopen bijzondere soorten zwart behang, bijvoorbeeld van buitenlandse stylingmerken of met bijzondere dessins. Het nadeel van deze shops is dat u meestal niet kunt ruilen.

Zwarte muur

Zwarte muurIn een middag kunt u ook een muur van de slaapkamer zwart verven. Een zwarte muur, gecombineerd met andere kleuren, zorgt voor een romantische, moderne of Engelse stijl. Gebruik een lichte kleur zwart voor een kleine slaapkamer, hierdoor lijkt deze groter. In een grote slaapkamer kunt u zowel lichte als donkere kleuren zwart gebruiken. Let er wel op dat donkere kleuren een slaapkamer kleiner doen lijken.