zwarte header

Menu:

Eettafel

Zwart eettafel

Mooie zwarte eettafels passen overal.

Keukenkastjes

Zwarte kastjes

Zwarte keukenkastjes maken de keuken echt zwart.

Tegels

Zwarte tegels

Zwarte tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Zwarte servieskast

Een zwarte servieskast staat mooi op een lichte muur.

Zwart servies

Zwart servies

Zwart servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Zwarte muur

zwarte keuken muurEen zwarte muur in de keuken is een leuke blikvanger. Afhankelijk van de grootte van uw keuken, kiest u een lichte of donkere kleur zwart. Het is niet verstandig om de gehele keuken zwart te verven. Dat is of snel te veel van het goede of uw keuken wordt er erg eentonig van. Combineer een zwarte keukenmuur daarom met leuke zwarte meubels, zoals een servieskast met zwart servies, en mooie accessoires.

Kleurinspiratie opdoen

zwarte muurInspiratie voor een zwarte muur in uw keuken nodig? Veel bouwmarkten hebben gratis kleurwaaiers die u thuis kunt bekijken bij de muur. Op woonwebsites en interieurtijdschrijften zijn veel voorbeelden en foto's te vinden van zwarte muren, ook voor de keuken. Heeft u uw kleur gevonden? Laat deze dan simpel mengen in de doe-het-zelfzaak en ga aan de slag. In een middag kunt u uw keuken al transformeren tot een stijlvol zwart geheel.

Muur verven

zwarte muurVoordat u begint met verven, moet u de muur eerst ontvetten. Met name in de keuken, kan er soms veel vet op de muur zitten. Voor het ontvetten gebruikt u bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel St. Marc. Dit is milieuvriendelijk en ruikt niet. Nadat de muur droog is, kunt u beginnen met schilderen. Gebruikt hiervoor verfrollers en rol die goed uit in de verfbakken. Zo voorkomt u dat er teveel verf op de muur van de keuken komt. Verf de gehele muur in een keer en laat het geheel opdrogen.

Zwarte schoolbordverf

zwarte keukenkastjesHet is ook leuk om de muur van de keuken te verven met zwarte schoolbordverf. Dat kan alleen als de muur glad is. Is de muur van uw keuken gestuct? Dan kunt u beter een groot stuk triplex zwart verven en dat ophangen. Ook leuk is een combinatie van zwarte schoolbordverf en magneetverf. Zo kunt u niet alleen op de muur schrijven, maar er ook foto's ophangen. Breng eerst een aantal lagen magneetverf aan en vervolgens de schoolbordverf.

Meubels en accessoires

zwarte muurEen keuken met een zwarte muur kunt u makkelijk transformeren tot een stijlvolle zwarte keuken. Zet er bijvoorbeeld een zwarte eettafel in. Heeft u mooi servies? Dan is het een goed idee om dit te laten zien in een mooie, zwarte servieskast. Op de vloer van de keuken en achter het fornuis kunt u zwarte tegels laten zetten. De keuze hierin is tegenwoordig enorm, zodat er voor iedere smaak en ieder budget wel iets moois te vinden is.